Κρεμμυδόπιτα Καστοριάς με Ντομάτα και Χωριάτικο Φύλλο

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


Υλικά

Για το φύλλο (για 34άρι ταψί)
  • 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • Νερό όσο πάρει

Για το λάδωμα
  • 1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πάπρικα, ρίγανη


Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  1. Βράζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σε νερό να τα καλύπτει, για δέκα λεπτά
  2. Τα στραγγίζουμε, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πάπρικα και τις τριμμένες ντομάτες
  3. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και μην έχει ζουμιά
  4. Αφήνουμε να κρυώσει

Για το φύλλο
  1. Ανακατεύουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό, με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
  4. Το κάτω και το πάνω φύλλο από την θα είναι μεγαλύτερο.
  5. Βάζουμε το κάθε φύλλο, το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντας το κάθε ένα μέχρι να τελειώσει η εξάδα.
  6. Κλείνουμε τσιμπώντας το κάτω και το πάνω φύλλο.
  7. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια.
  8. Αφήνουμε την κάθε στοίβα, να ξεκουραστεί 40 λεπτά.
  9. Ανοίγουμε 2 φύλλα.
  10. Στρώνουμε το 1 φύλλο σε λαδωμένο ταψί, βάζουμε στην μέση την κρύα γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
  11. Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά να ροδίσει πάνω - κάτω.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΠΗΓΗ: Dimitris Sipidias

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget