
ΚΡΕΜΩΔΕΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
Υλικά
- 500 γρ ταλιατέλες
- 160 γρ μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
- 500 γρ φυτική κρέμα
- 2 αυγά
- Λίγο τριμμένο τυρί
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις κρατάμε ζεστές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την φυτική κρέμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τις στραγγισμένες ταλιατέλες στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας και των αυγών. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά και να γίνει η σάλτσα κρεμώδης.
- Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τυρί και μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou