Κριθαρότο με γαρίδες

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


Απλά Θεϊκό!!


Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ λίτρο ζωμός γαρίδας (ή άλλος ζωμός)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι. Κρατάμε τα κελύφη και τα κεφάλια για να φτιάξουμε τον ζωμό.
  2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κελύφη και τα κεφάλια των γαρίδων με 1 ½ λίτρο νερό. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά για να δημιουργηθεί ο ζωμός γαρίδας.
  3. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
  4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  6. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. 
  8. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη.
  9. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  10. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα.
  11. Προσθέτουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί από τη σάλτσα.
  12. Σιγά-σιγά προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας, ανακατεύοντας συνεχώς όπως θα κάναμε με ένα ριζότο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να γίνει κρεμώδες.
  13. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τις γαρίδες πίσω στην κατσαρόλα.
  14. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ζεσταθούν καλά οι γαρίδες.
  15. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  16. Σερβίρουμε το Κριθαρότο ζεστό και απολαμβάνουμε!


Δημιουργός συνταγής: Asterw Rapti

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget