Κριθαρότο με Μανιτάρια και Μετσοβόνε

Κριθαρότο με Μανιτάρια και Καπνιστό Τυρί

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ


Αυτό το πιάτο συνδυάζει την πλούσια γεύση των μανιταριών με το πικάντικο Μετσοβόνε, δημιουργώντας μια υπέροχη γευστική εμπειρία.


Υλικά:

  • 350 γρ. κριθαράκι μέτριο 
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 
  • 4 μικρά ξερά κρεμμύδια (τα 3 κομμένα σε φέτες και το 1 ψιλοκομμένο) 
  • 100 ml λευκό κρασί 
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος (κομμένο σε 4 κομμάτια) 
  • 120 γρ. Μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) 
  • 1 λίτρο ζεστό νερό με 1 κύβο λαχανικών 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Λίγο μαϊντανό 


Εκτέλεση:

  1. Σε αντικολλητικό σκεύος, βάζουμε 1 κομμάτι βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να μελώσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο. 
  2. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το 2ο κομμάτι βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε στο ίδιο πιάτο με τα κρεμμύδια. 
  3. Προσθέτουμε το 3ο κομμάτι βούτυρο στο σκεύος και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό με τον ζωμό, όπως κάνουμε με το ριζότο, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά πριν προσθέσουμε κι άλλο ζωμό. 
  6. Αφού έχουμε προσθέσει γύρω στα 600-800 ml ζωμού και έχουν σωθεί τα υγρά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια από το πιάτο και το κρασί. 
  7. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. 
  8. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το Μετσοβόνε και το 4ο κομμάτι βούτυρο. 
  9. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω. 

Καλή όρεξη!


ΠΗΓΗ: Olga Sv
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget