
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Αυτά τα κριτσίνια είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στη θάλασσα ή να τα απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς τύψεις!
Υλικά
- 1 κούπα (250 γραμ.) χλιαρό νερό
- 1 κούπα (250 γραμ.) λάδι (μισό σπορέλαιο, μισό ελαιόλαδο)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- Περίπου 800 γραμ. αλεύρι (για μια μαλακή ζύμη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
- Προσθέτουμε το λάδι (σπορέλαιο και ελαιόλαδο), τη ρίγανη, τον κουρκουμά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε λεπτά κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα κριτσίνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
