Κριτσίνια

Αυτά τα κριτσίνια είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στη θάλασσα ή να τα απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς τύψεις!

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ


Αυτά τα κριτσίνια είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στη θάλασσα ή να τα απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς τύψεις!


Υλικά

  • 1 κούπα (250 γραμ.) χλιαρό νερό 
  • 1 κούπα (250 γραμ.) λάδι (μισό σπορέλαιο, μισό ελαιόλαδο) 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι 
  • Περίπου 800 γραμ. αλεύρι (για μια μαλακή ζύμη) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως. 
  2. Προσθέτουμε το λάδι (σπορέλαιο και ελαιόλαδο), τη ρίγανη, τον κουρκουμά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. 
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα. 
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. 
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε λεπτά κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα. 
  7. Ψήνουμε τα κριτσίνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. 


Δημιουργός συνταγής: Ασημινα Σταθης Κατρανης

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget