Λαδόπιτα νηστίσιμη (Παραδοσιακό γλυκό Πρέβεζας)

ΛΑΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

ΛΑΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)



Υλικά (για ταψί 30X24)

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 βανιλέτα
  • 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 5 κουταλιές σουσάμι
  • 20 αμύγδαλα ολόκληρα λευκά

Ψήσιμο στους 180 με 190 βαθμούς, εστία πάνω - κάτω για περίπου 1 ώρα στο δικό μου φούρνο.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget