Λουκουμαδένιες μελιτζάνες με τζατζίκι

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ


Σήμερα έφτιαξα νόστιμες μελιτζάνες, με τζατζίκι.
Εύκολο, νόστιμο, γλυκό... φαγητό!! Η υφή του, είναι, σαν να τρως λουκουμάδες!
Μπορείτε, να το φτιάξετε, για συνοδευτικό, σε ένα τραπέζι, όμως, θα αφήσετε τα υπόλοιπα φαγητά, για αυτό!


Υλικά

Για τον χυλό:
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάκι σόδα
  • Λίγο αλάτι

Για τις μελιτζάνες:
  • Μελιτζάνες (προτίμησα Σαντορίνης), κομμένες σε φέτες
  • Νερό
  • Αλάτι

Για το τζατζίκι:
  • Γιαούρτι αγελαδινό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο ξύδι
  • Μερικά ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό με το αλεύρι, τη σόδα και λίγο αλάτι και τον αφήνουμε για δύο ώρες στην άκρη.
  2. Σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι, βάζουμε τις κομμένες σε φέτες μελιτζάνες για μία ώρα, ώστε να τις σκεπάζει το νερό.
  3. Όταν ο χυλός έχει βγάλει φουσκάλες, στίβουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε από τον χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
  4. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με δροσερό τζατζίκι. Για το τζατζίκι, ανακατεύουμε το γιαούρτι με αλάτι, πιπέρι, τριμμένο και στραγγισμένο αγγούρι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΝΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget