Μακαρονόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

Χειροποίητη Μακαρονόπιτα με Τυριά

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ


Μια λαχταριστή πίτα που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση των μακαρονιών με την πλούσια γεύση της φέτας και της γραβιέρας, όλα κλεισμένα σε χειροποίητη ζύμη.


Υλικά:

Για τη ζύμη (ταψί 26×32 εκ.)
  • 2 φλ. τσαγιού γεμάτα αλεύρι 
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό 
  • Ελάχιστη ζάχαρη 
  • Αλάτι 
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο 
  • 1 κοφτό κ.γ. ξηρή μαγιά 

Για τη γέμιση
  • 300 γρ. χοντρά μακαρόνια (όχι πολύ βρασμένα) 
  • 2 αυγά 
  • 250-300 γρ. φέτα, χοντροκομμένη 
  • 250-300 γρ. γραβιέρα, χοντροκομμένη 
  • Πιπέρι 
  • Λίγο μοσχοκάρυδο 
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.) 

Για το άλειμμα
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 50 γρ. σπορέλαιο 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  2. Χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί. 
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να είναι αλ ντέντε. 
  4. Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος. 
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα. 
  6. Βουτυρώνουμε με βιτάμ και σπορέλαιο (100 γρ. βούτυρο και 50 γρ. σπορέλαιο συνολικά) και διπλώνουμε κάθε φύλλο δημιουργώντας δύο πακέτα, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα. 
  7. Κατόπιν, ανοίγουμε δύο φύλλα.
  8. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε γύρω γύρω τα δύο φύλλα. 
  9. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και βουτυρώνουμε ξανά με βιτάμ και σπορέλαιο. 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Απολαμβάνουμε τη μακαρονόπιτα ζεστή, κόβοντας την σε κομμάτια και σερβίροντάς την ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Χειροποίητη Μακαρονόπιτα με Τυριά Χειροποίητη Μακαρονόπιτα με Τυριά

ΠΗΓΗ: Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget