Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά

Μανιτάρια Πορτομπέλο γεμιστά

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ


Γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο με κρεμώδες τυρί Φιλαδέλφεια και καπνιστή γαλοπούλα!


Υλικά

  • 6 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο 
  • 1 συσκευασία τυρί Φιλαδέλφεια light 
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light 
  • 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια 
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη 
  • 50 γρ. τυρί Kerrygold, τριμμένο 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση 


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί Φιλαδέλφεια, την κρέμα γάλακτος, την καπνιστή γαλοπούλα και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση. 
  4. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριών και γαλοπούλας και πασπαλίζουμε από πάνω με την τριμμένη μοτσαρέλα και το τυρί Kerrygold. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν τα μανιτάρια. 
  6. Σερβίρουμε ζεστά.

(Τα light είναι για να προσέχουμε λίγο, εσείς μπορείτε να βάλετε κανονικά και ότι τυριά θέλετε)


ΠΗΓΗ: Αγγελική Σκόνη
  
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget