ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Αυτή η υπέροχα αρωματική μαρμελάδα φέρνει τις γεύσεις του καλοκαιριού στο τραπέζι σας.
Ιδανική για το πρωινό σας, για να συνοδεύσετε το ψωμί ή τα γλυκά σας, αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά:
- 1 κιλό ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα ροδάκινα. Αν προτιμάτε, μπορείτε να τα πολτοποιήσετε. Εγώ τα ψιλοκόβω.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα ροδάκινα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, ξαφρίζοντας και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Για να μειώσουμε τον αφρό, προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
- Μόλις η μαρμελάδα δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμα.
- Πριν ολοκληρώσουμε, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
- Αποστειρώνουμε τα βάζα μας στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Tasia Soulioti Efstathiou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!