ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Μια υπέροχη συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο για να απολαμβάνουμε τη γεύση των φρέσκων βερίκοκων όλο το χρόνο. Απλή στην παρασκευή, γίνεται η ιδανική συνοδεία για το πρωινό μας ψωμί, τις κρέπες ή τα γλυκά μας.
Υλικά:
- 2,5 κιλά βερίκοκα
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 250 γραμμάρια γλυκόζη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
- Τα ραντίζουμε αμέσως με 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
- Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν καλά με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Δυναμώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, αφαιρώντας τον αφρό και ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Βράζουμε μέχρι η μαρμελάδα να δέσει καλά και να γίνει διαφανής.
- Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 250 γραμμάρια γλυκόζης και ανακατεύουμε καλά.
- Ξαφρίζουμε ξανά, και αφού κρυώσει λίγο η μαρμελάδα, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου, συνταγή Βέφα Αλεξιάδου