Μαρμελάδα βερίκοκο



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Μια υπέροχη συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο για να απολαμβάνουμε τη γεύση των φρέσκων βερίκοκων όλο το χρόνο. Απλή στην παρασκευή, γίνεται η ιδανική συνοδεία για το πρωινό μας ψωμί, τις κρέπες ή τα γλυκά μας.


Υλικά:

  • 2,5 κιλά βερίκοκα 
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 
  • 1,5 κιλό ζάχαρη 
  • 250 γραμμάρια γλυκόζη 


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. 
  2. Τα ραντίζουμε αμέσως με 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. 
  3. Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν καλά με τη ζάχαρη. 
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  5. Δυναμώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, αφαιρώντας τον αφρό και ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  6. Βράζουμε μέχρι η μαρμελάδα να δέσει καλά και να γίνει διαφανής. 
  7. Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 250 γραμμάρια γλυκόζης και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Ξαφρίζουμε ξανά, και αφού κρυώσει λίγο η μαρμελάδα, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά.

  

Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου, συνταγή Βέφα Αλεξιάδου 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget