Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

Ιμάμ Μπαϊλντί

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ


Υλικά

  • 4 μελιτζάνες 
  • 3 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες (χωρίς φλούδα) 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι, κατά βούληση 
  • Πιπέρι, κατά βούληση 
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη 
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι 
  • Ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τρεις λωρίδες σε κάθε μελιτζάνα και τις βυθίζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. 
  2. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις σκουπίζουμε καλά. 
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  4. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
  5. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τις ντομάτες, το σκόρδο και τον μαϊντανό μέχρι να μαραθούν καλά. 
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. 
  7. Χαράσσουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος με ένα μαχαίρι και τις ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  8. Με ένα κουτάλι, χαράσσουμε λίγο ακόμα για να δημιουργήσουμε χώρο για τη γέμιση. 
  9. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα των λαχανικών και ρίχνουμε ό,τι περισσέψει από πάνω. 
  10. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί. 
  11. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαραθούν και να ψηθούν καλά. 
  12. Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα για να μην καούν. 


ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou
  
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget