ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ
Υλικά
- 4 μελιτζάνες
- 3 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες (χωρίς φλούδα)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τρεις λωρίδες σε κάθε μελιτζάνα και τις βυθίζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
- Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις σκουπίζουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τις ντομάτες, το σκόρδο και τον μαϊντανό μέχρι να μαραθούν καλά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Χαράσσουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος με ένα μαχαίρι και τις ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Με ένα κουτάλι, χαράσσουμε λίγο ακόμα για να δημιουργήσουμε χώρο για τη γέμιση.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα των λαχανικών και ρίχνουμε ό,τι περισσέψει από πάνω.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαραθούν και να ψηθούν καλά.
- Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα για να μην καούν.
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!