ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ
Οι μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των μεσογειακών λαχανικών. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα της και τη μοναδική γεύση της.
Υλικά
- Μελιτζάνες κομμένες στη μέση
- Αλάτι
- Λάδι
- 2-3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3-4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- Πιπεριές πράσινες και κόκκινες, κομμένες σε φέτες
- Λεπτές φέτες ντομάτας για το τελείωμα
- (Προαιρετικά) Τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λάδι μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, και λίγη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις τριμμένες ντομάτες και τις πιπεριές.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να δέσουν οι γεύσεις.
- Μόλις οι μελιτζάνες πάρουν χρώμα, τις γεμίζουμε με το μείγμα λαχανικών και τις βάζουμε ξανά στον φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά.
- Στο τέλος, προσθέτουμε λεπτές φέτες ντομάτας από πάνω και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και το τυρί να λιώσει.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!