Μελιτζάνες με κεφαλοτύρι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, λίγα και καλά!
Όσοι το φτιάξετε θα γευτείτε, κάτι πολύ νόστιμο!!


Υλικά

  • 1.5 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, λεπτές
  • 300 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι, κομμένο σε φετάκια
  • 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
  • 1 μεγάλο νεροπότηρο νερό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Περνάμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι με ελαιόλαδο αφού τις έχουμε καθαρίσει, πλύνει και χαράξει κατά μήκος.
  2. Για αυτό το φαγητό, δεν πηγαίνουν οι παχουλές μελιτζάνες, για να βγαίνουν όμορφα, στο πιάτο. Επίσης, τώρα που η μελιτζάνα, είναι στις αρχές της, δεν χρειάζεται και ξεπίκρισμα, να τις αφήσουμε δηλαδή, σε νερό με αλάτι, για κάποια ώρα. Αυτή η διαδικασία, γίνεται αργότερα χρονικά. Βέβαια, για όποιον ή όποια θέλει επιπρόσθετα να το κάνει, μπορεί.
  3. Στρώνουμε τις μελιτζάνες δίπλα-δίπλα σε ταψί 28cm και τους βάζουμε 300 γρ. κεφαλοτύρι σε φετάκια. Χρησιμοποιούμε κεφαλοτύρι για να μείνει ακέραιο μέσα σε κάθε μελιτζάνα και να μη χαθεί.
  4. Στο τηγάνι που περάσαμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δύο λεπτά.
  5. Γαρνίρουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.
  6. Ψήνουμε στους 180°C με κάτω αντίσταση και αερόθερμο, μέχρι οι μελιτζάνες να πάρουν ωραίο χρώμα και να μελώσουν, μένοντας μόνο με τη σάλτσα τους.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget