Μελιτζάνες με Κιμά και Τυρί Τσένταρ

Μελιτζάνες Γεμιστές με Κιμά και Τυρί Τσένταρ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ


Μια απολαυστική και πεντανόστιμη συνταγή που συνδυάζει τις μελιτζάνες με ζουμερό κιμά και λιωμένο τυρί τσένταρ. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!


Υλικά

  • 3 φλάσκες μελιτζάνες 
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • Τυρί τσένταρ 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Μαϊντανός 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντοματάκι κονκασέ 
  • 1 μεγάλη ντομάτα 
  • 1 πιπεριά τουρσί (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
  2. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. 
  5. Προσθέτουμε το ντοματάκι κονκασέ, λίγο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγη ρίγανη. 
  6. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του. 
  7. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις ανοίγουμε προσεκτικά με ένα πιρούνι και τις γεμίζουμε με τον κιμά. 
  8. Κόβουμε την ντομάτα σε φετούλες και τις τοποθετούμε πάνω στις μελιτζάνες, προσθέτοντας και από ένα κομμάτι πιπεριά τουρσί αν θέλουμε. 
  9. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C. 
  10. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και καλύπτουμε τις μελιτζάνες με τυρί τσένταρ. 
  11. Ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα. 
  12. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές, συνοδευόμενες από φρέσκια σαλάτα.


Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget