Μελιτζάνες κοκκινιστές στην κατσαρόλα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Ένα πιάτο που συνδυάζει τις γλυκές μελιτζάνες με τη φρεσκάδα της ντομάτας και τα αρώματα του μαϊντανού. Ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο που θα το λατρέψετε.


Υλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4-5 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα, στρώνουμε τις ψητές μελιτζάνες σε στρώσεις.
  6. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο, φροντίζοντας να καλυφθούν όλες οι μελιτζάνες.
  7. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μαλακώσουν πλήρως.


Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget