ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Γλύκισμα από τον κήπο μας!
Μελιτζάνες και κολοκύθια τηγανητά, συνδυασμένα με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας!
Υλικά:
- Μελιτζάνες
- Κολοκύθια
- Ντομάτες
- Κρεμμύδια
- Σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυδωνάτες φέτες.
- Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα, αλλάζοντας το νερό δύο με τρεις φορές.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τις πιέζουμε ελαφρά να βγει το νερό που έχουν ρουφήξει, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Τηγανίζουμε και τα κολοκύθια μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες πολτοποιημένες, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της και να πήξει.
- Προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για δύο με τρία λεπτά μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
- Σερβίρουμε ζεστό.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!