Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Πίτα με μελιτζάνα χωρίς φύλλο

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Αφράτη, πεντανόστιμη και γρήγορη Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο!!


Υλικά (για ταψάκι 24 ×35)

  • 200 γρ φαρινάπ
  • 2 μέτριες μελιτζάνες καθαρισμένες απ τη φλούδα.
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 70 γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι ελάχιστο (αν η φέτα σας είναι αλμυρή μην βάζετε καθόλου)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη μελιτζάνα στον χοντρό τρίφτη και στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το γιαούρτι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σταδιακά το αλεύρι.
  5. Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
  6. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι ή γραβιέρα (προαιρετικά).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 30 - 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.


ΠΗΓΗ: MPAXARI & KANELA


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget