ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Αφράτη, πεντανόστιμη και γρήγορη Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο!!
Υλικά (για ταψάκι 24 ×35)
- 200 γρ φαρινάπ
- 2 μέτριες μελιτζάνες καθαρισμένες απ τη φλούδα.
- 200 γρ τυρί φέτα
- 70 γρ τριμμένη γραβιέρα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- Πιπέρι
- Αλάτι ελάχιστο (αν η φέτα σας είναι αλμυρή μην βάζετε καθόλου)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τρίβουμε τη μελιτζάνα στον χοντρό τρίφτη και στραγγίζουμε καλά.
- Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το γιαούρτι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σταδιακά το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
- Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι ή γραβιέρα (προαιρετικά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 30 - 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!