Μιλφέιγ

ΜΙΛΦΕΪΓ

ΜΙΛΦΕΪΓ


Ένα από τα πιο αγαπημένα και εντυπωσιακά επιδόρπια που θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο σας.


Υλικά

Για τη βάση:
  • 3 πακέτα σφολιατίνια 

Για την κρέμα:
  • 700 γρ. γάλα 
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 3 αυγά 
  • 3 κρόκοι αυγού 
  • 180 γρ. ζάχαρη 
  • 90 γρ. κορν φλάουρ 

Για την επικάλυψη:
  • 150 γρ. έτοιμη χτυπημένη σαντιγί 


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. 
  2. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. 
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  4. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  5. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 
  6. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε την έτοιμη χτυπημένη σαντιγί. 
  7. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  8. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να διευκολύνουμε το στόλισμα. 
  9. Συναρμολογούμε το γλυκό, στρώνοντας εναλλάξ σφολιατίνια και κρέμα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
  10. Τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας και στολίζουμε με σαντιγί και τριμμένα σφολιατίνια ή άλλες διακοσμητικές επιλογές της αρεσκείας μας. 

Η ποσότητα της συνταγής είναι αρκετή για δύο μιλφέιγ όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget