ΜΙΛΦΕΪΓ
Ένα από τα πιο αγαπημένα και εντυπωσιακά επιδόρπια που θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο σας.
Υλικά
Για τη βάση:- 3 πακέτα σφολιατίνια
Για την κρέμα:
- 700 γρ. γάλα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 3 κρόκοι αυγού
- 180 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. κορν φλάουρ
Για την επικάλυψη:
- 150 γρ. έτοιμη χτυπημένη σαντιγί
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε την έτοιμη χτυπημένη σαντιγί.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να διευκολύνουμε το στόλισμα.
- Συναρμολογούμε το γλυκό, στρώνοντας εναλλάξ σφολιατίνια και κρέμα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας και στολίζουμε με σαντιγί και τριμμένα σφολιατίνια ή άλλες διακοσμητικές επιλογές της αρεσκείας μας.
Η ποσότητα της συνταγής είναι αρκετή για δύο μιλφέιγ όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!