ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ
Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα κέικ, που συνδυάζει την αφράτη υφή με την πλούσια γεύση των μήλων και το τραγανό άγγιγμα των αμυγδάλων. Ένα τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα γίνει το αγαπημένο σας!
Υλικά
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Μια πρέζα αλάτι
- 160 ml ελαφρύ λάδι
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 400 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγα αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την πρέζα αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι (διαμέτρου 26 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Απλώνουμε τα κομμένα μήλα πάνω από το μείγμα και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το κέικ.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!