Μοσχαράκι Λεμονάτο

Μοσχαράκι Λεμονάτο. Ένα υπέροχο φαγητό, αρωματικό και ζουμερό με μια πλούσια σάλτσα που συνοδεύει τέλεια το τρυφερό κρέας.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


Ένα υπέροχο φαγητό, αρωματικό και ζουμερό με μια πλούσια σάλτσα που συνοδεύει τέλεια το τρυφερό κρέας. 
Ιδανικό για ένα Κυριακάτικο τραπέζι. 


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι (είχα ποντίκι) 
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 μέτρια καρότα 
  • 1-2 λεμόνια 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη 
  • λίγο αλεύρι 
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 


Εκτέλεση:

  1. Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  4. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε. 
  5. Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και κλείνουμε την χύτρα. 
  6. Βράζουμε για 15-20 λεπτά. 
  7. Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. 
  8. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. 
  9. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με πατάτες ή ρύζι.


ΠΗΓΗ: Tasia Soulioti Efstathiou 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget