ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Ένα υπέροχο φαγητό, αρωματικό και ζουμερό με μια πλούσια σάλτσα που συνοδεύει τέλεια το τρυφερό κρέας.
Ιδανικό για ένα Κυριακάτικο τραπέζι.
ΠΗΓΗ: Tasia Soulioti Efstathiou
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι (είχα ποντίκι)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτρια καρότα
- 1-2 λεμόνια
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο αλεύρι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και κλείνουμε την χύτρα.
- Βράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε το μοσχαράκι με πατάτες ή ρύζι.
ΠΗΓΗ: Tasia Soulioti Efstathiou