Μοσχάρι με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Κριθαράκι με μοσχάρι στην κατσαρόλα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Αυτό το φαγητό είναι λατρεία!!


Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • Λίγη κόκκινη και πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. πουμαρό
  • 100 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 2 μπαχάρια
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 5-6 ντοματίνια
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το μοσχάρι στη χύτρα για 45 λεπτά.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  3. Προσθέτουμε το πουμαρό, τα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
  4. Ρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και το ζουμί από τη χύτρα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμισθεί λίγο το νεράκι.
  7. Ενώ δεν έχει βράσει ακόμα το κριθαράκι και έχει αρκετό ζουμί η κατσαρόλα κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία του φαγητού, με κλειστή την κατσαρόλα.
  8. Μόλις βράσει το κριθαράκι και απορροφηθεί το περισσότερο νερό, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη ώστε να "τραβήξει" το κριθαράκι και να δέσει λίγο η σαλτσούλα του.

Κριθαράκι με μοσχάρι στην κατσαρόλα

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget