
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Αυτό το φαγητό είναι λατρεία!!
Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι
- Ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- Λίγη κόκκινη και πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. πουμαρό
- 100 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- 2 μπαχάρια
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 5-6 ντοματίνια
- Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μοσχάρι στη χύτρα για 45 λεπτά.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το πουμαρό, τα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και το ζουμί από τη χύτρα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμισθεί λίγο το νεράκι.
- Ενώ δεν έχει βράσει ακόμα το κριθαράκι και έχει αρκετό ζουμί η κατσαρόλα κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία του φαγητού, με κλειστή την κατσαρόλα.
- Μόλις βράσει το κριθαράκι και απορροφηθεί το περισσότερο νερό, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη ώστε να "τραβήξει" το κριθαράκι και να δέσει λίγο η σαλτσούλα του.