Μοσχαρίσιο Φιλέτο Λεμονάτο

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


Ένα λαχταριστό, λεμονάτο μοσχαρίσιο φιλέτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με την απλότητα και τη γεύση του.


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε 4 φέτες πάχους περίπου 2 εκ. (ή όσες βγάλουμε) 
  • Χοντρό αλάτι 
  • Χοντροτριμμένο πιπέρι 
  • 150 γρ. βούτυρο 
  • Χυμός από λεμόνι (όσο θέλουμε) 
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος 


Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το φιλέτο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες με χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι. 
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να αφρίζει. 
  4. Τοποθετούμε τις φέτες του μοσχαρίσιου φιλέτου στο τηγάνι και τηγανίζουμε για περίπου 4-6 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν όπως επιθυμούμε. 
  5. Βγάζουμε τις φέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο. 
  6. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με τον ζωμό που έχει μείνει από το τηγάνισμα. 
  7. Ραντίζουμε τις φέτες μοσχαριού με τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό από το τηγάνι. 
  8. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget