ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Ένα λαχταριστό, λεμονάτο μοσχαρίσιο φιλέτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με την απλότητα και τη γεύση του.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε 4 φέτες πάχους περίπου 2 εκ. (ή όσες βγάλουμε)
- Χοντρό αλάτι
- Χοντροτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. βούτυρο
- Χυμός από λεμόνι (όσο θέλουμε)
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το φιλέτο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες με χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να αφρίζει.
- Τοποθετούμε τις φέτες του μοσχαρίσιου φιλέτου στο τηγάνι και τηγανίζουμε για περίπου 4-6 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν όπως επιθυμούμε.
- Βγάζουμε τις φέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με τον ζωμό που έχει μείνει από το τηγάνισμα.
- Ραντίζουμε τις φέτες μοσχαριού με τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό από το τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!