ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Τόσο δροσιστικό, ανάλαφρο και βελούδινο, χωρίς να λιγώνει, αφήνει τα αρώματα του λεμονιού στον ουρανίσκο και ακόμα παρακάτω! Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα, είναι το ιδανικό επιδόρπιο!
Σας δίνω τη συνταγή ολόκληρη. Εγώ έκανα τη μισή ποσότητα γιατί είμαστε λίγα άτομα και πλέον όλα πρέπει να τα υπολογίζουμε!
Εδώ θέλω να σημειώσω ότι το ξύσμα που χρησιμοποίησα ήταν από την σπιτική λεμονάδα που φτιάχνω. Όταν την σουρώνω, μου μένει το σιροπιαστό ξύσμα που το κρατώ στο ψυγείο και το χρησιμοποιώ σε διάφορες παρασκευές!
Υλικά
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι ελαφριά)
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Προαιρετικά:
- τριμμένο μπισκότο για τη βάση, δυόσμος και επιπλέον ξύσμα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σαντιγί.
- Ομογενοποιούμε το μείγμα με απαλές κινήσεις και το τοποθετούμε σε μπολ.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε τριμμένο μπισκότο στη βάση και διακοσμούμε με δυόσμο και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Εύη Καμπάνταη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!