Μπαμπαδάκια

ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ  Ζουμερά και με μπόλικο σιρόπι, αυτά τα μπαμπαδάκια είναι η τέλεια συνοδεία για τον απογευματινό μας καφέ.

ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ


Ζουμερά και με μπόλικο σιρόπι, αυτά τα μπαμπαδάκια είναι η τέλεια συνοδεία για τον απογευματινό μας καφέ.


Υλικά:

Για τα μπαμπαδάκια:
  • 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο 
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα 
  • 1/2 ποτήρι νερό 
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 
  • 2 κουταλιές ζάχαρη 
  • Περίπου 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 βανίλιες 

Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 1 λίτρο νερό 
  • Φλούδα πορτοκαλιού 
  • 2 βανίλιες 
  • 3 κουταλιές σούπας γλυκόζη 

Για τη σαντιγί:
  • 1 κουτί Μόρφατ (το μεταλλικό) 
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη 
  • 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα 
  • 2 βανίλιες 

Για το γλασάρισμα:
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο 

Για τη διακόσμηση:
  • Κερασάκια 
  • Φιστίκι Αιγίνης 


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. 
  2. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, προσθέτουμε τη γλυκόζη και τα υπόλοιπα υλικά. 
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. 
  4. Σε μια λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα πολύ καλά. 
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
  6. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσει. 
  7. Λαδώνουμε καλά τα μεταλλικά φορμάκια (αν χρησιμοποιούμε σιλικόνη, δεν χρειάζεται λάδωμα). Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, περίπου στο μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού, και τα μοιράζουμε στα φορμάκια. Τα αφήνουμε για άλλη μια ώρα να φουσκώσουν. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανάλογα το φούρνο.
  9. Σιροπιάζουμε τα ζεστά μπαμπαδάκια με κρύο σιρόπι μέσα στα φορμάκια και τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι. 
  10. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα, χωρίς να τη βράσουμε, και τα περνάμε με πινέλο. 
  11. Χτυπάμε τη Μόρφατ με τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τις βανίλιες μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  12. Διακοσμούμε τα μπαμπαδάκια με τη σαντιγί και τα κερασάκια ή το φιστίκι Αιγίνης, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget