Μπισκότα γεμιστά με Καραμέλα Γάλακτος

Μπισκότα γεμιστά με απαλή καραμέλα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Αυτά τα μπισκότα γεμιστά με καραμέλα γάλακτος είναι η απόλυτη γλυκιά απόλαυση για κάθε λάτρη της καραμέλας. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε τα τραγανά, γεμιστά μπισκότα που θα σας ξετρελάνουν!


Υλικά (για 22 μπισκότα)

  • 220 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Καραμέλα γάλακτος (χρησιμοποιήστε τη Bonne Maman ή καραμελωμένο ζαχαρούχο)
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν δεν έχουμε φτερό, συνεχίζουμε με το χέρι.
  3. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. 
  7. Με τη μισή ζύμη, φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 4 εκ. και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  8. Κάνουμε μια μικρή εσοχή στο κέντρο κάθε μπισκότου και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού καραμέλα γάλακτος.
  9. Με την υπόλοιπη ζύμη, φτιάχνουμε άλλα τόσα στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε πάνω από τα μπισκότα με την καραμέλα, σαν καπάκι.
  10. Πατάμε κάθε διπλό μπισκότο με ένα πιρούνι για να ενωθούν καλά τα δύο μέρη και να εγκλωβιστεί η καραμέλα στη μέση.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
  12. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Μπισκότα γεμιστά με απαλή καραμέλα

ΠΗΓΗ: εκτέλεση Γιάννα Ζωγραφίδου, συνταγή Νίκη Παππά


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget