ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Αυτά τα μπισκότα γεμιστά με καραμέλα γάλακτος είναι η απόλυτη γλυκιά απόλαυση για κάθε λάτρη της καραμέλας. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε τα τραγανά, γεμιστά μπισκότα που θα σας ξετρελάνουν!
Υλικά (για 22 μπισκότα)
- 220 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 120 γρ. γιαούρτι 2%
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Καραμέλα γάλακτος (χρησιμοποιήστε τη Bonne Maman ή καραμελωμένο ζαχαρούχο)
- Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν δεν έχουμε φτερό, συνεχίζουμε με το χέρι.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση.
- Με τη μισή ζύμη, φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 4 εκ. και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Κάνουμε μια μικρή εσοχή στο κέντρο κάθε μπισκότου και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού καραμέλα γάλακτος.
- Με την υπόλοιπη ζύμη, φτιάχνουμε άλλα τόσα στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε πάνω από τα μπισκότα με την καραμέλα, σαν καπάκι.
- Πατάμε κάθε διπλό μπισκότο με ένα πιρούνι για να ενωθούν καλά τα δύο μέρη και να εγκλωβιστεί η καραμέλα στη μέση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!