ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι αρωματικά, τραγανά και ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε τα!
Υλικά
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες, τις πατάμε ώστε να γίνουν λεπτά πιτάκια και κάνουμε παράλληλες χαρακιές ώστε να γίνει το σχέδιο από πάνω. Αν θέλουμε τα αφήνουμε όπως είναι.
- Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο μισού εκατοστού και να κόψουμε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ ή ένα μικρό ποτήρι.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Απολαύστε τα μπισκότα σας με κανέλα με τον καφέ ή το τσάι σας, ή απλά σαν ένα γλυκό σνακ!
ΠΗΓΗ: Ευγενια Ζακκα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!