Μπισκότα Κανέλας

Μπισκοτάκια κανέλας

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι αρωματικά, τραγανά και ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε τα!


Υλικά

  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες, τις πατάμε ώστε να γίνουν λεπτά πιτάκια και κάνουμε παράλληλες χαρακιές ώστε να γίνει το σχέδιο από πάνω. Αν θέλουμε τα αφήνουμε όπως είναι.
  5. Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο μισού εκατοστού και να κόψουμε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ ή ένα μικρό ποτήρι.
  6. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  7. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε τα μπισκότα σας με κανέλα με τον καφέ ή το τσάι σας, ή απλά σαν ένα γλυκό σνακ!

Μπισκοτάκια κανέλαςΜπισκοτάκια κανέλας

ΠΗΓΗ: Ευγενια Ζακκα

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget