
ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
Αυτά τα Μπισκοτοκούλουρα με Μπύρα είναι τραγανά και νόστιμα, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζονται ξεκούραση.
Υλικά:
(χρησιμοποίησα το κλασικό ποτήρι σωλήνα)
- 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 180 γρ. μπύρα με αλκοόλ
- 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 φακελάκια βανίλια-πορτοκάλι
- 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 κοφτό κουταλάκι αμμωνία
- Μια πρέζα σόδα (στη μύτη του κουταλιού)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 900 γρ.)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ, την αμμωνία και τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και στην μπύρα και όπως αφρίζει το ρίχνουμε αμέσως στο μίγμα λαδιού-ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια-πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μισό αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα και στη συνέχεια φορώντας γάντια, ζυμώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι με δίπλωμα, χωρίς να ζυμώνουμε με δύναμη, γιατί αυτά τα ζυμάρια δεν θέλουν πολύ δούλεμα ούτε ξεκούραση.
- Φτιάχνουμε αμέσως τα κουλούρια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C με αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Παρατηρήσεις
Για να δώσουμε σχήμα στα κουλούρια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χαρτονάκι από τα πουράκια Caprice.Δημιουργός συνταγής: Μαρια Παπαχαραλαμπους
