ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ
Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 3-4 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. ρακί ή τσικουδιά ή τσίπουρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- χλιαρό νερό όσο σηκώσει
Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό φέτα
- 1-2 αυγά
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ρακή, λίγο νεράκι και αρχίζουμε να δουλεύουμε την ζύμη.
- Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να πάρουμε μια ζύμη ελαστική.
- Την δουλεύουμε για λίγο, την βγάζουμε απο τον κάδο, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2-1 ώρα.
- Στο διάστημα αυτό λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτοντας τα αυγά και το πιπέρι. Η γέμιση που θα φτιάξουμε πρέπει να είναι ελαφρά σφιχτή, καθόλου νερουλή.
- Παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο.
- Στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη γέμιση και παίρνοντας την άκρη σκεπάζουμε την γέμιση.
- Κόβουμε μισοφέγγαρα με ένα πιατάκι του καφέ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια τους.