Τα μπουρεκάκια της γιαγιάς Καλλιόπης

ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ

ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ


Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ρακί ή τσικουδιά ή τσίπουρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο σηκώσει

Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1-2 αυγά
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα.


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ρακή, λίγο νεράκι και αρχίζουμε να δουλεύουμε την ζύμη. 
  2. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. 
  3. Την δουλεύουμε για λίγο, την βγάζουμε απο τον κάδο, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2-1 ώρα. 
  4. Στο διάστημα αυτό λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτοντας τα αυγά και το πιπέρι. Η γέμιση που θα φτιάξουμε πρέπει να είναι ελαφρά σφιχτή, καθόλου νερουλή.
  5. Παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. 
  6. Στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη γέμιση και παίρνοντας την άκρη σκεπάζουμε την γέμιση.
  7. Κόβουμε μισοφέγγαρα με ένα πιατάκι του καφέ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
  8. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια τους.

ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ

ΠΗΓΗ: Areti Vardaka

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget