Μπουρέκια της Σάτζιης

Αυτά τα μπουρέκια είναι παραδοσιακά και πεντανόστιμα, γεμισμένα με χαλούμι, αυγά και δυόσμο. Ψήνονται σε αντικολλητικό τηγάνι και ολοκληρώνονται με λίγο μέλι από πάνω για ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΤΖΙΗΣ


Αυτά τα μπουρέκια είναι παραδοσιακά Κυπριακά και πεντανόστιμα, γεμισμένα με χαλούμι, αυγά και δυόσμο. Ψήνονται σε αντικολλητικό τηγάνι και ολοκληρώνονται με λίγο μέλι από πάνω για ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.


Υλικά:

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη)

Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. χαλούμι, τριμμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και ελαφρά τσιγαρισμένο (προαιρετικά)
  • Μέλι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Σιγά-σιγά προσθέτουμε χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο χαλούμι, τα χτυπημένα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το ελαιόλαδο.
  6. Αν χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μικρές μπάλες και σε αλευρωμένη επιφάνεια τις ανοίγουμε σε λεπτά ορθογώνια φύλλα.
  8. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε κουταλιές από το μείγμα της γέμισης  στην άκρη του φύλλου και κατά μήκος του, σε απόσταση 2 - 3 εκατοστών μεταξύ τους 
  9. Κλείνουμε το φύλλο, το πιέζουμε ελαφρά γύρω - γύρω από τη γέμιση για να ενωθούν οι άκρες του και κόβουμε τα πιτάκια με ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα 
  10. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Ψήνουμε τα μπουρέκια στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  12. Αφού ψηθούν τα μπουρέκια, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  13. Ραντίζουμε με λίγο μέλι από πάνω και σερβίρουμε ζεστά.

Αυτά τα μπουρέκια είναι παραδοσιακά και πεντανόστιμα, γεμισμένα με χαλούμι, αυγά και δυόσμο. Ψήνονται σε αντικολλητικό τηγάνι και ολοκληρώνονται με λίγο μέλι από πάνω για ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

ΠΗΓΗ: Ntina Elisseou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget