ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
Τα μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και ζουμερό γεύμα. Η πλούσια μαρινάδα από λεμόνι, μουστάρδα, σκόρδο, σόγια και μέλι προσφέρει μια μοναδική γεύση που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
Για τη μαρινάδα:
- 4-5 κ.σ. λάδι
- λίγος χυμός λεμονιού και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένο
- 2-3 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα σακουλάκι ή μπολ, βάζουμε τα κοπανάκια και ρίχνουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.
- Αφού περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, τα στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε τα κοπανάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Κατά διαστήματα, γυρίζουμε τα κοπανάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα για να παραμείνουν ζουμερά και να αποκτήσουν πλούσια γεύση.
Ακολουθήστε μας στο Google News!