ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
Τα μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και ζουμερό γεύμα. Η πλούσια μαρινάδα από λεμόνι, μουστάρδα, σκόρδο, σόγια και μέλι προσφέρει μια μοναδική γεύση που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
Για τη μαρινάδα:
- 4-5 κ.σ. λάδι
- λίγος χυμός λεμονιού και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένο
- 2-3 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα σακουλάκι ή μπολ, βάζουμε τα κοπανάκια και ρίχνουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.
- Αφού περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, τα στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα σε ένα μπολ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε τα κοπανάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Κατά διαστήματα, γυρίζουμε τα κοπανάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα για να παραμείνουν ζουμερά και να αποκτήσουν πλούσια γεύση.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!