Μπριζόλες με πατάτες στη γάστρα



ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Αυτή η συνταγή για μπριζόλες με πατάτες στη γάστρα είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα.


Υλικά:

  • Χοιρινές μπριζόλες 
  • Πατάτες, κομμένες κυδωνάτες 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • Φρέσκια σάλτσα ντομάτας 
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι 
  • Αλάτι Ιμαλαΐων 
  • Ρίγανη 
  • Πιπέρι 
  • Μιξ μπαχαρικών για χοιρινό κρέας 
  • Ελαιόλαδο 
  • Χυμός λεμονιού 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι Ιμαλαΐων, ρίγανη, πιπέρι και το μίξ μπαχαρικών. 
  3. Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. 
  4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. 
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη γάστρα και κλείνουμε το καπάκι. 
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες και να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 1,5 ώρα.


ΠΗΓΗ: Theodosia Halvatzh 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget