ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Αυτή η συνταγή για μπριζόλες με πατάτες στη γάστρα είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα.
Υλικά:
- Χοιρινές μπριζόλες
- Πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Φρέσκια σάλτσα ντομάτας
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- Αλάτι Ιμαλαΐων
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- Μιξ μπαχαρικών για χοιρινό κρέας
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι Ιμαλαΐων, ρίγανη, πιπέρι και το μίξ μπαχαρικών.
- Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη γάστρα και κλείνουμε το καπάκι.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με κλειστό καπάκι μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες και να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 1,5 ώρα.
ΠΗΓΗ: Theodosia Halvatzh