MUFFINS ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Αυτά τα muffins λεμονιού είναι ελαφριά, αρωματικά και ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Το ξύσμα και ο χυμός λεμονιού δίνουν μια φρέσκια και δροσιστική γεύση, ενώ η ζάχαρη και το βούτυρο τα κάνουν πλούσια και αφράτα.
Υλικά
- 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 150 γρ. γάλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, χτυπώντας καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε φόρμες για muffins κατά 2/3 με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 14-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι ψημένα εσωτερικά.
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!