Μύδια σαγανάκι λευκά

Μύδια σαγανάκι σε μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας με φέτα και αρωματικά, λευκό κρασί, σκόρδο και καυτερές πιπεριές.

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΛΕΥΚΑ


Μύδια σαγανάκι σε μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας με φέτα και αρωματικά, λευκό κρασί, σκόρδο και καυτερές πιπεριές. 
Σερβίρονται ζεστά, απευθείας από το σαγανάκι, και είναι ιδανικά για να συνοδέψετε ένα δροσερό ποτήρι ούζο ή λευκό κρασί.


Υλικά

  • 450 γρ. Μύδια καθαρισμένα κατεψυγμένα
  • 200 γρ. Φέτα
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 2 πιπεριές καυτερές
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 150 ml νερό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές. 
  2. Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά. 
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια. 
  4. Τα αφήνουμε άλλα δύο λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. 
  5. Σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά. 
  6. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. 
  7. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα (4-5 λεπτά). 
  8. Μετά προσθέτουμε την μουστάρδα, τη φέτα και το μαϊντανό. 
  9. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και είμαστε έτοιμοι!!!


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget