ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΛΕΥΚΑ
Σερβίρονται ζεστά, απευθείας από το σαγανάκι, και είναι ιδανικά για να συνοδέψετε ένα δροσερό ποτήρι ούζο ή λευκό κρασί.
Υλικά
- 450 γρ. Μύδια καθαρισμένα κατεψυγμένα
- 200 γρ. Φέτα
- 2 σκ. Σκόρδο
- 2 πιπεριές καυτερές
- 150 ml λευκό κρασί
- 150 ml νερό
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια.
- Τα αφήνουμε άλλα δύο λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα (4-5 λεπτά).
- Μετά προσθέτουμε την μουστάρδα, τη φέτα και το μαϊντανό.
- Αφήνουμε 1-2 λεπτά και είμαστε έτοιμοι!!!
ΠΗΓΗ: Athanasios Papadimitriou