Νηστίσιμα γεμιστά ψωμάκια



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ


Πραγματικά ένα γεύμα το κάθε ένα!


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα (το έβαλα αυτό γιατί δεν είχα πολύ για όλες της χρήσης)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Αγίου Γεωργίου)
  • 20 γρ. νωπή μαγιά (ενεργοποιημένη)
  • 1 ποτήρι κρασιού σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη

Για τη γέμιση:
  • Ντομάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • Πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • Φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • Ρίγανη
  • Μουστάρδα

Για την ενεργοποίηση της μαγιάς:
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • η νωπή μαγιά


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά με 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ενεργοποιηθεί μέχρι να αφρίσει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα δύο είδη αλευριού, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ενεργοποιημένη μαγιά.
  5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη ρίγανη.
  8. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπάλες.
  9. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο, προσθέτουμε λίγη γέμιση και ρίχνουμε από πάνω λίγη μουστάρδα.
  10. Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση, σχηματίζοντας μια μπάλα.
  11. Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
  12. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  13. Αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγο σπορέλαιο και λίγο νερό και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά.
  14. Αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.



Δημιουργός συνταγής: Κυριακη Αθανασακη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget