Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας

Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά κουλουράκια κανέλας

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά κουλουράκια κανέλας


Υλικά: 

  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού 
  • 280 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 250 ml σπορέλαιο 
  • 50 ml κονιάκ 
  • 30 ml άρτυμα λεμονιού (χυμός λεμονιού από μπουκάλι) 
  • 5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό) 
  • Σουσάμι για την επικάλυψη (αν θέλετε) 


Εκτέλεση: 

  1. Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λάδι. 
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ, το άρτυμα λεμονιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης. 
  4. Παίρνουμε περίπου 30 γραμμάρια ζύμης και πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε. 
  5. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα. 
  6. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο, "Fotini's Kitchen". 


ΠΗΓΗ: Μαρινα Μιχαηλίδου
  

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget