ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά κουλουράκια κανέλας
Υλικά:
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- 280 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 ml σπορέλαιο
- 50 ml κονιάκ
- 30 ml άρτυμα λεμονιού (χυμός λεμονιού από μπουκάλι)
- 5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό)
- Σουσάμι για την επικάλυψη (αν θέλετε)
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, το άρτυμα λεμονιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης.
- Παίρνουμε περίπου 30 γραμμάρια ζύμης και πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο, "Fotini's Kitchen".
ΠΗΓΗ: Μαρινα Μιχαηλίδου
ΠΗΓΗ: Μαρινα Μιχαηλίδου