Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας

Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας είναι ιδανικά για τις περιόδους νηστείας και όχι μόνο.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας είναι ιδανικά για τις περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.


Υλικά (για περίπου 50 κομμάτια)

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (200 ml) 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (200 ml) 
  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού (200 ml) 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 
  • 750-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη, βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα και στη συνέχεια ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και λιπαρή ζύμη. 
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε κορδόνια ίδιου μεγέθους και φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε. 
  5. Βουτάμε τα κουλουράκια σε ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά ή για 15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά, ανάλογα με τον φούρνο μας. 
  7. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. 

Απολαμβάνουμε τα κουλουράκια με το αγαπημένο μας ρόφημα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget