Νηστίσιμα Πτι Φουρ

Νηστίσιμα Πτι Φουρ με Σοκολάτα και Μαρμελάδα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ


Υπέροχα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα, ιδανικά για την περίοδο της νηστείας.


Υλικά

  • 150 γρ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο 
  • 1 βανίλια 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • Περίπου 400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας 
  • 1 πλάκα κουβερτούρα 
  • Ινδοκάρυδο και ξηροί καρποί για την επικάλυψη 


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το φυτικό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το σπορέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι για να σχηματίσουμε γραμμές. 
  5. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε το σχέδιο. 
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας. 
  8. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα πτι φουρ στη σοκολάτα. 
  9. Αμέσως μετά, τα περνάμε από το ινδοκάρυδο ή τους ξηρούς καρπούς. 
  10. Αφήνουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.



Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget