Ντοματοκεφτέδες πεντανόστιμοι

Μερακλίδικοι Ντοματοκεφτέδες

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ


Αυτοί οι ντοματοκεφτέδες είναι μια εκπληκτική συνταγή για να απολαύσετε τη γεύση των ντοματών σε ένα κλασικό ελληνικό μεζέ. Ιδανικοί για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα, θα τους λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Υλικά:

  • 4 ντομάτες, κομμένες σε λεπτά κυβάκια 
  • 1 κρεμμύδι, αλεσμένο στο μπλέντερ 
  • 1 κ.γ. φρέσκο ή ξερό δυόσμο (ανάλογα με τα γούστα) 
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • Φέτα (ανάλογα με την προτίμησή σας) 
  • 7 κ.σ. αλεύρι ή φαρίνα 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε λεπτά κυβάκια και το αλεσμένο κρεμμύδι. 
  2. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. 
  3. Ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι (ή φαρίνα) και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να μην είναι σφιχτό. 
  5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, παίρνουμε ποσότητες από το μίγμα και τις βάζουμε στο καυτό λάδι. 
  6. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  7. Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. 

Σερβίρουμε ζεστούς, συνοδευόμενους από δροσερό γιαούρτι ή τζατζίκι.


ΠΗΓΗ: Τακοζίδης Βούλα Μάκης 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget