ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ
Αυτοί οι ντοματοκεφτέδες είναι μια εκπληκτική συνταγή για να απολαύσετε τη γεύση των ντοματών σε ένα κλασικό ελληνικό μεζέ. Ιδανικοί για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα, θα τους λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά:
- 4 ντομάτες, κομμένες σε λεπτά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, αλεσμένο στο μπλέντερ
- 1 κ.γ. φρέσκο ή ξερό δυόσμο (ανάλογα με τα γούστα)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Φέτα (ανάλογα με την προτίμησή σας)
- 7 κ.σ. αλεύρι ή φαρίνα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε λεπτά κυβάκια και το αλεσμένο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι (ή φαρίνα) και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να μην είναι σφιχτό.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, παίρνουμε ποσότητες από το μίγμα και τις βάζουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε ζεστούς, συνοδευόμενους από δροσερό γιαούρτι ή τζατζίκι.
ΠΗΓΗ: Τακοζίδης Βούλα Μάκης