ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι ένα ιδανικό πιάτο για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα, γεμάτο γεύσεις από φρέσκα μυρωδικά και τυρί φέτα. Είναι εύκολη στην παρασκευή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
- 3 πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές, σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένο δυόσμο
- 150 γρ. φέτα, σε κομματάκια
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 αυγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο.
- Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 28 × 28 εκ. (ιδανικά), στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω από το μείγμα και διασκορπίζουμε τα κομματάκια της φέτας.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γάλα με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε το μείγμα αυγών πάνω από τα υλικά στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει η ομελέτα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορες πιπεριές, αλλαντικά ή ό,τι άλλο μας αρέσει για περισσότερη γεύση.
ΠΗΓΗ: Λένα Χριστοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!