Ομελέτα φούρνου



ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


Η ομελέτα φούρνου είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τα αυγά με διάφορα τυριά, μπέικον, λουκάνικο και λαχανικά. Είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμη και δείπνο, και σίγουρα θα γίνει αγαπημένη συνταγή για όλη την οικογένεια.


Υλικά:

  • 8 αυγά 
  • 2 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες 
  • 4 φέτες μπέικον 
  • 1 λουκάνικο Φραγκφούρτης 
  • 1 ποτήρι γάλα 
  • Διάφορα τυριά (μοτσαρέλα, κασέρι, γραβιέρα, φέτα, γκούντα), περίπου 2 φλυτζάνες συνολικά 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  2. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις κομμένες ροδέλες πατάτας. 
  3. Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο για 15 λεπτά. 
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον και το λουκάνικο χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσουν. 
  5. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε (εκτός από τη φέτα). 
  6. Σε μια κούπα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι. 
  7. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω στις πατάτες το μπέικον, το λουκάνικο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη θρυμματισμένη φέτα. 
  8. Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και στη συνέχεια το μείγμα αυγών. 
  9. Προσθέτουμε λίγα επιπλέον τυριά στην επιφάνεια. 
  10. Ψήνουμε στους 200°C για 35 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει.



ΠΗΓΗ: Nasia Kasapi 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget