ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Η ομελέτα φούρνου είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τα αυγά με διάφορα τυριά, μπέικον, λουκάνικο και λαχανικά. Είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμη και δείπνο, και σίγουρα θα γίνει αγαπημένη συνταγή για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 8 αυγά
- 2 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 4 φέτες μπέικον
- 1 λουκάνικο Φραγκφούρτης
- 1 ποτήρι γάλα
- Διάφορα τυριά (μοτσαρέλα, κασέρι, γραβιέρα, φέτα, γκούντα), περίπου 2 φλυτζάνες συνολικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Μαύρο πιπέρι
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις κομμένες ροδέλες πατάτας.
- Ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον και το λουκάνικο χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
- Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε (εκτός από τη φέτα).
- Σε μια κούπα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι.
- Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω στις πατάτες το μπέικον, το λουκάνικο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και στη συνέχεια το μείγμα αυγών.
- Προσθέτουμε λίγα επιπλέον τυριά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 200°C για 35 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
ΠΗΓΗ: Nasia Kasapi