Ομελετάκια με Σουτζούκι και Πατάτα



ΟΜΕΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ


Υλικά (για 12 κομμάτια)

  • 8-10 αυγά καλά κτυπημένα
  • 4 μικρά πικάντικα λουκάνικα, ή σουτζούκι, κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • λίγη πάπρικα καπνιστή
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 3/4 της κούπας κασέρι ή αλλο μαλακό τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. λάδι για το σοτάρισμα
  • λίγο επιπλέον λάδι για να αλείψουμε τις θήκες
  • ενα μαφινοταψί


Εκτέλεση

  1. Σπάμε τα αυγά σ 'ένα μπολ, τα κτυπάμε καλά μ 'ένα σύρμα και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το σουτζούκι, ή τα λουκάνικα. 
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, την πάπρικα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. 
  4. Αποσύρουμε απο την φωτιά.
  5. Βάζουμε τα χαρτάκια στο μαφινοταψάκι μας. Εδώ θα σας πω οτι τα καλύτερα χαρτάκια απο οσα κυκλοφορούν στο εμπόριο, παραδόξως, τα εχω βρεί μόνο στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Όταν φτιάχνω αλμυρά μάφινς δεν μου δημιουργούν προβλήματα και ξεκολλάει το χαρτί υπέροχα. 
  6. Ξεκινάμε βάζοντας στον πάτο λίγο από το τριμμένο τυράκι, ίσα που να καλύψει τον πάτο. 
  7. Ρίχνουμε κουταλιές απο το σουτζούκι-πατάτα, μέχρι να γεμίσει κατά τα 2/3. 
  8. Σε ένα κανάτι (για να μας διευκολύνει) ρίχνουμε τα αυγά και γεμίζουμε τις θηκούλες, λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι θα φουσκώσουν. 
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μπόλικο τριμμένο τυράκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για 20 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget