Παγωτίνια Σάντουιτς



ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ

Τα παγωτίνια είναι ένα γρήγορο και δροσιστικό γλυκό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτά τα μικρά σάντουιτς παγωτού φτιάχνονται εύκολα και είναι εξαιρετικά νόστιμα, με τη γεύση του μασκαρπόνε και της κρέμας γάλακτος να συνδυάζεται άψογα με τα μπισκότα digestive.


Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive (400 γρ.) 
  • 270 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 μασκαρπόνε (250 γρ.) 
  • 170 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
  • 2 βανίλιες 
  • Κουβερτούρα για διακόσμηση (προαιρετικά) 


Εκτέλεση:

  1. Φροντίζουμε να είναι όλα τα υλικά παγωμένα πριν ξεκινήσουμε. 
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψει λίγο. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, μέχρι να γίνει μια σχετικά μαλακή σαντιγί. 
  4. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε μέσα στην κρέμα γάλακτος και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. 
  5. Στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε ένα ταψί ή δίσκο. 
  6. Με ένα κορνέ, απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, δημιουργώντας σάντουιτς. 
  7. Τοποθετούμε τα παγωτίνια στην κατάψυξη. 
  8. Αφήνουμε τα παγωτίνια στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά. 
  9. Αν θέλουμε, λιώνουμε την κουβερτούρα και διακοσμούμε τα παγωτίνια. 
  10. Επανατοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα.

Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget