Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ


Αν σας αρέσει το παγωτό σοκολάτα θα το λατρέψετε!
Το πιο νόστιμο και αφράτο που έχω φάει!!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!


Υλικά

  • 200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια (2 κ.γ. υγρή έβαλα εγώ)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα (εγώ βάζω του ΣΤΆΜΟΥ)
  • 50 γρ τρίμμα σοκολάτας (εγώ έβαλα 75 γρ)


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
  2. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
  5. Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
  6. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
  8. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
  9. Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει !!!

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

ΠΗΓΗ: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget