
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ
Αν σας αρέσει το παγωτό σοκολάτα θα το λατρέψετε!
Το πιο νόστιμο και αφράτο που έχω φάει!!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
- 200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια (2 κ.γ. υγρή έβαλα εγώ)
- 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα (εγώ βάζω του ΣΤΆΜΟΥ)
- 50 γρ τρίμμα σοκολάτας (εγώ έβαλα 75 γρ)
Εκτέλεση
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
- Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
- Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
- Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
- Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει !!!

Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δείτε επίσης: