Παξιμάδια Γλυκάνισου Μυρωδάτα και Τραγανά

Παξιμαδάκια με γλυκάνισο

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ


Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα παξιμάδια που θα συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι σας.


Υλικά:

  • 1 κούπα σπορέλαιο (250 γρ) 
  • 1 κούπα ζάχαρη (250 γρ)
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (250 γρ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ σφηνάκι ούζο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)


Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, την κανέλα, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο. Χτυπάμε τα υλικά για λίγο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Πλάθουμε τη ζύμη σε φρατζολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα φρατζολάκια μέχρι να μισοψηθούν.
Βγάζουμε τα φρατζολάκια από το φούρνο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες ξανά στο ταψί και ψήνουμε στον αέρα για περίπου μισή ώρα (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget