Παραδοσιακός χαλβάς με αλεύρι

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ


Χαλβάς με αλεύρι, μια συνταγή για παραδοσιακό Χαλβά σε ατομικές μερίδες που είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει!


Υλικά

(μετράμε με ποτήρι των 200 ml)
  • 2 ποτήρια αλεύρι 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 100 ml ελαφρύ λάδι 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 2 ποτήρια νερό 
  • 1 ποτήρι γάλα 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το γάλα για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί το σιρόπι.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στο τηγάνι με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του τηγανιού.
  6. Μοιράζουμε τον χαλβά σε ατομικές μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει πριν τον σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget