ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
Χαλβάς με αλεύρι, μια συνταγή για παραδοσιακό Χαλβά σε ατομικές μερίδες που είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει!
Υλικά
(μετράμε με ποτήρι των 200 ml)- 2 ποτήρια αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 ml ελαφρύ λάδι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το γάλα για 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί το σιρόπι.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στο τηγάνι με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του τηγανιού.
- Μοιράζουμε τον χαλβά σε ατομικές μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει πριν τον σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou