Pasta Carbonara

Ζυμαρικά Καρμπονάρα

PASTA CARBONARA


Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 30 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. πανσέτα, σε κομμάτια


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία τους.
  2. Σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα, ψήνουμε την πανσέτα να πάρει χρώμα χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λάδι ή βούτυρο.
  3. Όταν πάρει χρώμα, τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  4. Τρίβουμε το πεκορίνο και το χτυπάμε με τους κρόκους σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Όταν απομένουν 3 λεπτά βρασμού, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 κούπα από το νερό.
  7. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύοντας συνέχεια για να ελευθερωθεί η γλουτένη (όπως στο ριζότο). Προσθέτουμε και την πανσέτα.
  8. Όταν τα μακαρόνια είναι αλ ντέντε, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. 
  9. Ανακατεύουμε να πάρει το φαγητό μας κρεμώδη υφή. 
  10. Αν είναι πολύ στεγνό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. 
  11. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

Δημιουργός συνταγής: Evi Bit

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget