Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία τους.
Σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα, ψήνουμε την πανσέτα να πάρει χρώμα χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λάδι ή βούτυρο.
Όταν πάρει χρώμα, τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Τρίβουμε το πεκορίνο και το χτυπάμε με τους κρόκους σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν απομένουν 3 λεπτά βρασμού, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 κούπα από το νερό.
Μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύοντας συνέχεια για να ελευθερωθεί η γλουτένη (όπως στο ριζότο). Προσθέτουμε και την πανσέτα.
Όταν τα μακαρόνια είναι αλ ντέντε, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε να πάρει το φαγητό μας κρεμώδη υφή.
Αν είναι πολύ στεγνό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!