ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Ένα απολαυστικό και χορταστικό πιάτο. Ο συνδυασμός τυριών, μπέικον και μπαχαρικών θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
- 5-6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5 φέτες μπέικον
- 3 αυγά
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα τριμμένο πεκορίνο *
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα *
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόρδο σκόνη
- Πάπρικα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ, βάζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη και πάπρικα.
- Προσθέτουμε το χλιαρό μπέικον και λίγο από το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τα τυριά, κρατώντας λίγο για το πάνω μέρος, και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας πάνω από τις πατάτες στο πυρέξ.
- Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και αν θέλουμε, στάζουμε λίγο λάδι πιπεριάς.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Effie Tsouras
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!