
ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Αυτή η συνταγή για πατατοκεφτέδες είναι ιδανική για ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα.
Υλικά
- 5-6 πατάτες βρασμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ρίγανη τριμμένη
- 1 αυγό
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
- Αλέθουμε τις ζεστές πατάτες με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, το κεφαλοτύρι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, γυρνώντας τα μία φορά.
Καλή απόλαυση!