ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ
Αυτή η συνταγή για πεϊνιρλί θα σας ενθουσιάσει με την αφράτη ζύμη του.
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Υλικά
- 350 γρ. νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- Βούτυρο για το ταψί
- Γέμιση της επιλογής σας (π.χ. κέτσαπ, μαγιονέζα, τυρί γκούντα, γαλοπούλα, πιπεριά)
- Λάδι για το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να σχηματίζει μια μπάλα που να μη κολλάει στα χέρια (περίπου 530 γρ. αλεύρι, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την υγρασία).
- Σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη ή μια μεγάλη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε τον κάδο σε ελαφρώς ζεσταμένο φούρνο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες (ή περισσότερες αν θέλουμε μικρότερα πεινιρλί) και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε οβάλ σχήμα και προσθέτουμε τη γέμιση της επιλογής μας. Προτείνουμε κέτσαπ, μαγιονέζα, τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πιπεριά. Κλείνουμε τις άκρες ώστε να σχηματίσουμε βαρκούλες.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα είναι σκληρά, αλλά μόλις κρυώσουν λίγο, θα γίνουν πολύ μαλακά και αφράτα.
ΠΗΓΗ: Βούλα Πατραμάνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!