Πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη

Λαχταριστά Πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ


Αυτή η συνταγή για πεϊνιρλί θα σας ενθουσιάσει με την αφράτη ζύμη του. 
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!


Υλικά

  • 350 γρ. νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Βούτυρο για το ταψί
  • Γέμιση της επιλογής σας (π.χ. κέτσαπ, μαγιονέζα, τυρί γκούντα, γαλοπούλα, πιπεριά)
  • Λάδι για το ψήσιμο


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να σχηματίζει μια μπάλα που να μη κολλάει στα χέρια (περίπου 530 γρ. αλεύρι, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την υγρασία).
  3. Σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη ή μια μεγάλη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε τον κάδο σε ελαφρώς ζεσταμένο φούρνο.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες (ή περισσότερες αν θέλουμε μικρότερα πεινιρλί) και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε οβάλ σχήμα και προσθέτουμε τη γέμιση της επιλογής μας. Προτείνουμε κέτσαπ, μαγιονέζα, τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πιπεριά. Κλείνουμε τις άκρες ώστε να σχηματίσουμε βαρκούλες.
  6. Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσουν.
  7. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα είναι σκληρά, αλλά μόλις κρυώσουν λίγο, θα γίνουν πολύ μαλακά και αφράτα.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget